Русия поясни ясно

...
               Русия поясни ясно
Коментари Харесай

Кой взриви Каховската ВЕЦ?

               
Русия разясни ясно своите цели. И защото тя не стартира нуклеарна война, това значи, че всичко върви по нейния проект, счита наблюдаващият на 19Forty Five Брендън Вайхерт. Според специалиста руснаците “ще пуснат нуклеарния джин от бутилката ” единствено в случай че в действителност стартират да търпят проваляне.
Конфликтът в Украйна още веднъж навлиза във фаза на изостряне. Ударът по язовирната стена на Каховската водноелектрическа централа на Днепър докара до екологична и филантропична злополука.
Колкото и да е необичайно, съветската страна към момента се въздържа от потребление на нуклеарно оръжие, макар че нееднократно е заплашвала с това. Това навежда на мисълта, че в случай че руснаците в действителност губят толкоз мощно, колкото твърди западната преса, те към този момент биха изпратили своя безапелационен сигнал на Запада, като изстрелят нуклеарни ракети.
Повечето представители на Министерството на защитата на Съединени американски щати, които познавам, настояват, че Москва не прави това, тъй като знае, че са й сложили шах и мат, и в този момент тя се пробва да откри политически допустим излаз от днешното тежко състояние. Първоначално аз също се придържах към тази логичност. Но наподобява действителната обстановка е по-различна.
Руснаците ясно маркираха алените си линии. Ако предстоящото контранастъпление на украинските сили стартира съществено и в случай че то фактически заплаши контрола на Русия над Кримския полуостров, Москва, според мен, ще използва нуклеарно оръжие.
Каховската Водноелектрическа централа преди взривяването й
Който и да е взривил бента на Каховския язовир, едно е ясно: разрушаването му значи, че руснаците няма да могат да се придвижат в Одеска област на Украйна. Нещо повече - притокът на чиста вода в съветския Крим също се приключи.
Има съмнение, че украинските войски са почнали да нападат преградната стена на Каховската Водноелектрическа централа още от началото на годината.
Преди няколко месеца съветските войски изтеглиха съветското население от следения от тях ляв бряг на Днепър. Армейските елементи започнаха да основават огромни ресурси от питейна вода в Крим, като че ли предвиждайки идното разрушение на водохранилището. Освен това Русия изтегли нуклеарното гориво от Запорожската АЕЦ доста преди детонацията на Каховския язовир. 
От друга страна, изцяло допустимо е Русия да е подхванала изброените нагоре защитни ограничения, подготвяйки се да извърши своя проект за взривяване на бента, с което да задържи плануваното украинско контранастъпление.
Разбира се, в случай че язовирът е опустошен от руснаците, се получава, че те самите са умъртвили доста от своите хора и са унищожили сериозно значима техника. Такава възможност съществува. Случва се руснаците да се държат като луди.
Би било изцяло рационално обаче да се допусна, че въпреки всичко украинците са направили офанзивата против Каховската Водноелектрическа централа. В последна сметка Украйна води обезверена битка за оцеляване. Тя се нуждае от всякаква помощ, която може да получи. Отчаяните времена изискват обезверени ограничения.
Който и да стои зад разрушаването на язовира - било то Украйна или Русия, точно тази страна е била обзета от мощно обезсърчение.
Ако украинците са създали това, значи те губят войната, а западната преса просто ги прикрива. 
Ако пък руснаците са го създали, то те се чустват в безизходно състояние. Тогава е изцяло допустимо, в обезверен опит да избегне пагубно и унизително проваляне от слабите украинци, Москва съществено да се замисли да прибегне до нуклеарно оръжие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР